Το έργο AtticPOT παρουσιάστηκε με επιτυχία στο συνέδριο EAA 2022 Budapest, στη συνεδρία νο. 417 με τίτλο AS FAR AS VASES GO: STUDIES ON ANCIENT GREEK POTTERY TRADE AND ITS CONTEXTS. Ο τίτλος της εισήγησής μας ήταν: AS FAR AS ATTIC VASES GO: STUDYING THE PRESENCE OF ATHENIAN KERAMEIKOS IN ANCIENT THRACE.

Στις 4/6/2022 η επιστημονική υπεύθυνη του έργου AtticPOT Δρ. Δέσποινα Τσιαφάκη θα παρουσιάσει την εισήγηση "Attic pottery in ancient Thrace" στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς σεμιναρίων BEMA-Balkan and Eastern Mediterranean Archaeology. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://www.bhfieldschool.org/bema-online-seminars/attic-pottery-in-ancient-thrace#seminar_register

Το 2ο Workshop/Webinar του AtticPOT με τίτλο Attic pottery in ancient Thrace (6th-4th century BC): cases from Bulgaria and Turkey πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022. Συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία παρακολούθησαν διαδικτυακά παρουσιάσεις για το έργο AtticPOT και ειδικότερα για την αττική γραπτή κεραμική που έχει ανακαλυφθεί σε όλη την έκταση της αρχαίας Θράκης εκτός της Αιγαιακής, η οποία αποτελούσε το σημείο αναφοράς του 1ου workshop/webinar του έργου. 

 

 

Σελίδα 1 από 3

Free Joomla templates by L.THEME